Dronunuzun nasıl çalıştığını, acil güvenlik özelliklerini nasıl etkinleştireceğinizi ve bir pil şarjıyla ne kadar süre uçabileceğini biliyorsunuz. Hepsi hazır mı? Henüz değil.

Bir sonraki adım aslında uçmayı öğrenmektir. Birkaç farklı yolla başlayabilirsiniz. Dikkatliyseniz, önce uçuş simülasyon yazılımı ile çalışmayı düşünün. DJI marka drone lar en çok tercih edilen modeller grubudur. DJI, drone’nuzun sanal dünyayı dolaşmak için uzaktan kumandasını kullanmanıza izin vererek uygulamasının içine yerleştiriyor. Ancak başka bir markayı tercih ediyorsanız veya daha fazla disiplin ve yapı istiyorsanız, bir eğitim programı düşünün.

Eğitime gitmek için birkaç yol var. Real Drone Simulator’ı ücretsiz olarak deneyebilir veya Zephyr’in simülasyon yazılımıyla , antrenman sırasında kullanmak üzere özel bir uzaktan kumanda ile tamamlanmış daha parlak bir deneyim için ödeme yapabilirsiniz.

Simülatörü atlamak istiyorsanız, erken uçuşları çok kişi olmayan bölgelere sınırlandırmanızı ve insansız hava aracını size yakın ve makul bir rakımda tutmanızı öneririm. Manuel kontrollerle başlayın – sol çubuk rakımı ayarlayacak ve uçağı döndürecek, sağ kontrol çubuğu ise ileri, geri, sola veya sağa hareket etmek için kullanılır.

Manuel kontrolleri azalttıktan sonra birçok modern dronun içerdiği otomatik uçuş modları ile çalışabilirsiniz. Mükemmel dairesel yörüngeler ve dronun çevresini göstermek için bir konudan uzaklaştığı yerlerde ortaya çıkan otomatik atışları pratik yapabilirsiniz. Farklı uçakların farklı otomatik uçuş modları olacaktır, bu nedenle her seçeneği kontrol etmek için biraz zaman harcamalısınız.

Kameradan ne haber?

Muhtemelen sadece uçmak için uçmuyorsun. Dronlar, entegre kameraları sayesinde çok küçük bir alanda popüler hale geldi ve kamera hakkında dronun kendisi kadar bilgi sahibi olabilirler. Modern drone kameraları, erken deneme girişimlerinin balık gözü görünümünden çok uzakta olan bozulmamış görüntüleri ve videoları yakalar.

Tıpkı yerde olduğu gibi, fotoğraf çekmek ve video çekmek için kullanacağınız ayarlar kesinlikle farklı. Drone kameralar akıllı telefonlara çok benzer şekilde inşa edilmiştir; çoğunda parlak açıklıklara sahip ana lensler bulunur, böylece sihirli saatte düşük gürültülü çekimler yapabilirler.